Wat is SPIROsol?

SPIROsol is de merknaam voor gegolfde spiraal gefelste plaatstalen buizen, die verzinkt en meestal van een coating zijn voorzien.

Waar wordt SPIROsol toegepast?

Als duiker onder wegen van woonerf tot snelweg. Andere toepassingen zijn transportbandtunnels, vee tunnels, bergingstanks en ecopassages.

Waar bestaat het Duplexsysteem uit?

SPIROsol heeft om een lange levensduur zeker te stellen een hoogwaardig beschermingssysteem: Het duplexsysteem bestaat uit een zinklaag en naar wens een Trenchcoat of Duflex240 coating.

Hoe worden SPIROsol constructies berekend?

SPIROsol is een flexibele stalen buis, die een deel van zijn sterkte verkrijgt door de verdichting van de omliggende grondlagen. De constructies worden berekend volgens de eisen in de Standaard RAW2010 volgens de theorie van Klöppel & Glock en de lastenverdeling van het verkeer volgens Boussinesq. Hierbij wordt de constructie gecontroleerd o.a. op doorslaan van de schedel.

Wat zijn de voordelen van SPIROsol?

– Geringe projectkosten;
– Geringe kosten in de uitvoering;
– Kortere bouwtijd;
– Besparing op funderingskosten;

Ik heb een plaatstalen duiker en wil deze laten inspecteren. Kan Viacaon BCT hierin adviseren?

Ja, Viacon BCT kan haar kennis en ervaring van gegolfd stalen duikers inzetten om inspecties te doen en te adviseren over de staat van bestaande buizen. Aan de hand van de inspectie en een herberekening op basis van een opgegeven verkeersbelasting kan een uitspraak worden gedaan over de staat van het kunstwerk.

Kan het uiteinde van de SPIROsol extra worden beschermd?
Ja, dat kan door middel van een stalen eindbeschermer, betontegels of een gestorte betonrand.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Of wilt u vrijblijvend advies, neem dan gerust contact met ons op!