MP200+, een uitstekende productuitbreiding van het meerplatige MP200 assortiment.

De boogprofielen hebben een relatief grote overspanning in combinatie met een lage bouwhoogte. De profielen zijn in staat zijn om een enorme belasting op te nemen bij een ongebruikelijk gunstige hoogte/breedte verhouding. Dit is mogelijk doordat de platen in dwarsrichting worden verstijfd met secties van gegolfd staal. MP200+ wordt gekenmerkt door de in dwarsrichting aangebrachte verstevigingsprofielen, waardoor een vrijwel rechthoekig profiel van vrije ruimte ontstaat. De profielen moeten op funderingsstroken worden gemonteerd.

Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe gegolfd stalen product MP200+ is veel aandacht besteed aan haalbaarheid van het statische ontwerp.

Na een maanden durende studie met wetenschappelijke onderzoek, zoals bijv. het gebruik van de eindige elementenmethode en het testen van proefopstelling zijn de indrukwekkende prestaties van MP200+ duidelijk geworden.

De resultaten van het onderzoek en het testen gecombineerd met hoogwaardig materiaal gebruik voor dit gegolfde stalen product zijn de basis voor het ontwerp waarbij voldaan kan worden aan de gestelde eisen.

De MP200+ wordt bij nieuwe- en renovatieprojecten in de infrastructuur toegepast.

Voordelen

  • Breed assortiment van verschillende profielen
  • Snelle en eenvoudige montage (korte bouwtijd)
  • Na een goede en professionele aanvulling direct belastbaar
  • Lange levensduur door hoogwaardige corrosiebescherming
  • Lage voorbereidings- en bouwkosten
  • Vrijwel geen onderhoudskosten